Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Detergenti i dezinfekcijska sredstva u mljekarstvu kao faktori kvalitete mliječnih proizvoda

Đorđe Butraković ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 242 Kb

str. 57-59

preuzimanja: 356

citiraj


Sažetak

Da uklonimo ostatke mlijeka na strojevima, priboru, kantama i bocama, s obzirom na kemijski sastav mlijeka nije dovoljno, da samo mehanički čistimo mljekarski pribor i uređaje. Potpuna čistoća i sterilnost na pr. kanta i boca uz ostale faktore jesu preduvjet, da se održava kvaliteta (gotovog proizvoda) - mlijeka. Upotrebom nekih kemijskih sredstava ne samo da potpomažemo mehanički, uklanjati ostatke mlijeka, nego ujedno i steriliziramo pribor i uređaje.

Ključne riječi

mliječni proizvodi; kvaliteta; detergenti; dezinfekcijska sredstva

Hrčak ID:

77133

URI

https://hrcak.srce.hr/77133

Datum izdavanja:

2.3.1954.

Posjeta: 969 *