Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Čišćenje i raskužba u mljekarstvu

J. Ivoš ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 331 Kb

str. 184-186

preuzimanja: 639

citiraj


Sažetak

Kvaliteta mlijeka upravo bitno zavisi o tome, da li se već sam stočar brine za čistoću. Bez čiste staje, bez čiste životinje (napose vimena), čistih ruku muzača i čistih muzilica nema čistog ni kvalitetnog mlijeka. Čistoća kanti, u koje se sabire mlijeko, i cjedila, kroz koja se procjeđuje, pa čistoća prostorija, u kojima se mlijeko prerađuje ili čuva, daljnji je bitni preduvjet za dobru kakvoću mlijeka.

Ključne riječi

mljekarstvo; dezinfekcija; čišćenje; raskužba

Hrčak ID:

77298

URI

https://hrcak.srce.hr/77298

Datum izdavanja:

1.8.1954.

Posjeta: 1.207 *