Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Starter ili čista kultura u maslarstvu

Dimitrije Sabadoš ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 827 Kb

str. 25-32

preuzimanja: 745

citiraj


Sažetak

Našim iskusnijim praktičarima j e vrlo dobro poznato, da treba savladati znatne poteškoće, da bi načinili dobar maslac. Pod tim nazivom "dobar" obuhvaćen je čitav niz osobina maslaca, koje maslac mora imati da bi ga zaslužio. S gledišta tržne vrijednosti najvažnija osobina maslaca, koja je inače zajednička za sve vrste hrane, jeste okus i aroma maslaca.

Ključne riječi

maslac; maslarstvo; starter; čista kultura

Hrčak ID:

77501

URI

https://hrcak.srce.hr/77501

Datum izdavanja:

1.2.1953.

Posjeta: 1.354 *