Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Planski pristup popravljanu kakvoće mješavina maslinova ulja

Dario Vojnović ; University of Trieste, Trieste, Italy
B. Campisi ; University of Trieste, Trieste, Italy
Italo Žužić ; Agrolaguna Poreč, Poreč, Hrvatska
L. Favretto ; University of Trieste, Trieste, Italy


Puni tekst: engleski pdf 1.225 Kb

str. 53-62

preuzimanja: 347

citiraj


Sažetak

U radu je primijenjena mješavina eksperimentalnih metodologija zasnovanih na Scheffeovim smpleks tablicama za proučavanje mješavina maslinova ulja iz Pule i otoka Krka. Svrha je bila da se naglase prednosti ovakvih eksperimentalnih pristupa koji omogućuju analizu razvoja fenomena preko ograničenog broja proba. Istraživani odgovor bio je senzorna kakvoća, određena panel testom prema kriterijima International Olive Oil Council (IOOC), za mješavine pripravljena prema shemi Scheffeovih miješanih matrica.

Ključne riječi

maslinovo ulje; kakvoća mješavine

Hrčak ID:

93308

URI

https://hrcak.srce.hr/93308

Datum izdavanja:

25.12.1996.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.272 *