Izvorni znanstveni članak
Planski pristup popravljanu kakvoće mješavina maslinova ulja
Dario Vojnović
; University of Trieste, Trieste, Italy
B. Campisi
; University of Trieste, Trieste, Italy
Italo Žužić
; Agrolaguna Poreč, Poreč, Hrvatska
L. Favretto
; University of Trieste, Trieste, Italy
Sažetak
U radu je primijenjena mješavina eksperimentalnih metodologija zasnovanih na Scheffeovim smpleks tablicama za proučavanje mješavina maslinova ulja iz Pule i otoka Krka. Svrha je bila da se naglase prednosti ovakvih eksperimentalnih pristupa koji omogućuju analizu razvoja fenomena preko ograničenog broja proba. Istraživani odgovor bio je senzorna kakvoća, određena panel testom prema kriterijima International Olive Oil Council (IOOC), za mješavine pripravljena prema shemi Scheffeovih miješanih matrica.
Ključne riječi
maslinovo ulje; kakvoća mješavine
Hrčak ID:
93308
URI
Datum izdavanja:
25.12.1996.
Posjeta: 1.272 *