Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

Pomologia Croatica : Glasilo Hrvatskog agronomskog društva

logo Pomologia Croatica : Glasilo Hrvatskog agronomskog društva

Časopis „Pomologia Croatica“ je pokrenut 1995. godine, kao prvi znanstveni časopis iz voćarstva u Hrvatskoj. Izlazi sve do danas, 4 puta godišnje. Osnivač časopisa je Prof. dr. sc. Ivo Miljković, koji je glavni urednik do 2010. godine, od 2011. godine glavni urednik časopisa je Prof. dr. sc. Zlatko Čmelik. 2017. godine glavni urednik je Doc. dr. sc. Krunoslav Dugalić. „Pomologia Croatica“ objavljuje znanstvene i stručne članke iz voćarstva, te svih područja koja su vezana uz voćarstvo. Ujedno objavljuje društvene vijesti, bilješke, kratka priopćenja i priloge iz voćarske prakse, prikaze knjiga i članaka iz domaće i strane literature. Objavljuju se članci na hrvatskom i engleskom jeziku i to oni koji nisu objavljeni nigdje drugdje, niti su predani za objavljivanje u nekom drugom časopisu. Časopis je citiran u : CAB International, Biosis Previews, Agricola, Food Sci.& Tech.Abs., Agris, EBSCO Publishing.

  • Recenzija: vanjske recenzije, podjednako tuzemna i inozemna, samo znanstveni i stručni radovi, dvostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 1995.
  • Učestalost izlaženja: 4
  • Područja pokrivanja: Biotehnologija, Poljoprivreda (agronomija)
  • Uključen u Hrčak: 04.04.2006.
  • Prava korištenja: Tekst i slike iz ovog časopisa mogu se koristiti za osobnu ili edukacijsku svrhu uz poštivanje autorskih prava autora i izdavača.