Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Bakterije propionskog vrenja: probiotička svojstva

Ljerka Gregurek orcid id orcid.org/0000-0003-4711-0971 ; "Dukat" Mljekara Zagreb d.d., M. Čavića 9, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 498 Kb

str. 111-113

preuzimanja: 2.190

citiraj


Sažetak

Pregled objavljenih podataka o svojstvima bakterija propionskog vrenja, mogućnosti njihova korištenja u proizvodnji propionske kiseline, organskih kiselina kratkog lanca, CO2, bakteriocina, vitamina te mogućnosti preživljavanja u probavnom sustavu.

Ključne riječi

propionibacteria; probiotička svojstva; proizvodnja propionske i organskih kiselina kratkog lanca; , preživljavanje u probavnom traktu

Hrčak ID:

94988

URI

https://hrcak.srce.hr/94988

Datum izdavanja:

15.5.1996.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 3.194 *