Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Cottage sir

Ljubica Tratnik ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Goran Mioković


Puni tekst: hrvatski pdf 1.555 Kb

str. 107-117

preuzimanja: 1.136

citiraj


Sažetak

U prikazu je izneseno: porijeklo, mogućnosti proizvodnje, karakteristična svojstva i kakvoća Cottage sira ili Krem Cottage sira. Kakvoća i sastav upotrijebljenog mlijeka i primijenjeni postupci proizvodnje Cottage sira (način koagulacije mlijeka, postupci pri obradi gruša, načini produženja trajnosti) bitno utječu na sastav, prinos, karakteristike i trajnost proizvedenog Cottage sira. Navode se također prednosti primjene ultrafiltracije pri proizvodnji Cottage sira.

Ključne riječi

sir; Cottage

Hrčak ID:

95046

URI

https://hrcak.srce.hr/95046

Datum izdavanja:

16.6.1995.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.877 *