Vijest
Prijedlog standarda za uzorkovanje mlijeka i mliječnih proizvoda
M. Filajdić
; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Matilda Grüner
Sažetak
Teorija uzorkovanja primijenjena u ovom standardu zasniva se na klasifikaciji uzoraka na one koji su "dobri"ili pak "loši". "Dobra" je ona jedinica proizvoda koja ispunjava zahtjeve određenog standarda ili neke specifikacije, a »loša« je ona koja ih ne ispunjava. Bitno je da uzorak bude uziman kao slučajan. Ako to nije osigurano, shema uzorkovanja neće pružati zaštitu navedenu u tablicama (vidi Dodatak A). Korišteni statistički izrazi u skladu su s ISO 3534 standardom "Statistički termini i rječnik simbola.
Ključne riječi
mlijeko i mliječnii proizvodi; uzorkovanje; standardi
Hrčak ID:
95362
URI
Datum izdavanja:
17.1.1993.
Posjeta: 1.521 *