Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Usporedna istraživanja svojstava dezinfekcijskih preparata "Armiton", "Hibitane" i "Halamid" u mljekarskoj industriji

Dubravka Dragojlov ; Dukat - Mljekara Zagreb d.d., Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 1.618 Kb

str. 111-123

preuzimanja: 586

citiraj


Sažetak

U industrijskoj proizvodnji i preradi mlijeka dezinfekcija je izuzetno značajna, a mjere sanitacije praktički omogućuju tehnologiju mlijeka i mliječnih proizvoda, budući da se samo u osiguranim zadovoljavajućim mikrobiološkim, uvjetima mogu proizvoditi kvalitetni proizvodi.

Ključne riječi

dezinficijens u mljekarskoj industriji; djelovanje preparata različitih koncentracija i svojstava; djelotvornost; trajanje dezinfekcije

Hrčak ID:

95455

URI

https://hrcak.srce.hr/95455

Datum izdavanja:

12.5.1992.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.565 *