Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Identifikacija kritičnih točaka u preradi i pasterizaciji mlijeka

Đuro Roseg ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Slavica Jakšić


Puni tekst: hrvatski pdf 475 Kb

str. 155-158

preuzimanja: 491

citiraj


Sažetak

PACCP koncepcija ukazuje kompleksno na kritične točke tijekom prerade mlijeka uz moguće rizike kontaminacije mehaničkim, fizikalnim, kemijskim i mikrobiološkim putem. U radu su prikazane sheme minimalno potrebnih uvjeta i kritičnih točaka u preradi konzumnog mlijeka i pasterizacije uz moguću kontaminaciju.

Ključne riječi

mlijeko; prerada; pasterizacij; kritične točke; HACCP

Hrčak ID:

95461

URI

https://hrcak.srce.hr/95461

Datum izdavanja:

12.5.1992.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.409 *