Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Primjena koncentriranih i smrznutih kultura u proizvodnji "Camembert-a"

Ljerka Kršev ; Dukat - Mljekara Zagreb d.d., Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 796 Kb

str. 268-272

preuzimanja: 439

citiraj


Sažetak

Kvaliteta i "sudbina" fermentiranih mliječnih proizvoda, kao što su različiti, sirevi, jogurt, kiselo vrhnje pa i maslac, u velikoj mjeri ovise o svojstvima mljekarske kulture upotrijebljene za njihovu fermentaciju. Za pripremu, održavanje i kontrolu mljekarskih kultura u tvorničkim kao i u laboratorijskim uvjetima, potreban je ne mali broj stručnih kadrova, koji poznaju problematiku ove tako osjetljive proizvodnje.

Ključne riječi

sir; Camembert; koncentrirane i smrznute kulture

Hrčak ID:

95682

URI

https://hrcak.srce.hr/95682

Datum izdavanja:

3.12.1973.

Posjeta: 983 *