Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Priprema fermentiranih proizvoda namijenjenih zamrzavanju primjenom različitih stabilizatora

Olivera Marić ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Ljerka Kršev
Ljubica Tratnik


Puni tekst: hrvatski pdf 695 Kb

str. 362-366

preuzimanja: 474

citiraj


Sažetak

U radu je ispitana mogućnost pripreme fermentiranih proizvoda namijenjenih zamrzavanju primjenom raznovrsnih stabilizatora i aroma. Uzorci su pripremljeni od steriliziranog mlijeka ugušćenog ultrafiltracijom. Korišteni stabilizatori i arome, kiselost uzoraka i organoleptička ocjena prikazani su u tablicama.

Ključne riječi

fermentirani proizvodi; stabilizatori; zamrzavanje

Hrčak ID:

96443

URI

https://hrcak.srce.hr/96443

Datum izdavanja:

2.12.1985.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.230 *