Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Postrojenje i tehnološki postupak za proizvodnju krutog jogurta dvostepenom fermentacijom

S. Stanišić ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
A. Petričić


Puni tekst: hrvatski pdf 673 Kb

str. 199-204

preuzimanja: 1.362

citiraj


Sažetak

Jogurt, poznat doskora kao proizvod zemalja Balkanskog poluotoka, usvajaju sve više i druge zemlje Evrope i Amerike. Pri tome potrošnja jogurta i proizvoda na bazi jogurta sve se više povećava. Usporedno s tim radi se na uvođenju novih tehnoloških postupaka i za to potrebnih postrojenja.

Ključne riječi

jogurt; proizvodnja; postrojenje; tehnološki postupak; dvostepena fermentacija

Hrčak ID:

96871

URI

https://hrcak.srce.hr/96871

Datum izdavanja:

2.9.1975.

Posjeta: 1.910 *