Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Pasterizirano mlijeko - kolebanja količina suhe tvari bez masti i bjelančevina

Silvija Miletić ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 666 Kb

str. 195-199

preuzimanja: 332

citiraj


Sažetak

Srednje vrijednosti količina suhe tvari bez masti i bjelančevina ukupno 1.434 uzorka pasteriziranog mlijeka zagrebačkog tržišta u razdoblju od početka 1974. do kraja 1983. godine kolebale su od 7,69 do 8,47 (suha tvar bez masti), te od 2,71 do 3,17 (bjelančevine) posto. Razlike srednjih vrijednosti između pojedinih mjeseci bile su većinom etatistički opravdane u slučaju količina bjelančevina, a većinom statistički ne-signifikantne ako se radilo o količinama suhe tvari bez masti uzoraka mlijeka.

Ključne riječi

pasterizirano mlijeko; suha tvar bez masti; bjelančevine

Hrčak ID:

99911

URI

https://hrcak.srce.hr/99911

Datum izdavanja:

1.7.1984.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 832 *