Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Utjecaj dodavanja obranog mlijeka u prahu na promjene dušičnih tvari tokom zrenja bijelog sira

Dragica Miočinović ; Veterinarski i mlekarski institut, Beograd


Puni tekst: hrvatski pdf 747 Kb

str. 267-272

preuzimanja: 573

citiraj


Sažetak

U ovom radu prikazane su promjene ukupnih i topivih dušičnih tvari tokom zrenja bijelog sira sa dodatkom obranog mlijeka u prahu u količini od 2 i 3 %. Dobiveni rezultati uspoređeni su sa kontrolnim sirom (bez dodatka obranog mlijeka u prahu). Na osnovu koeficijenta zrelosti praćen je obim razlaganja bjelančevina kod istraživanih sireva.

Ključne riječi

bijeli sir; zrenje; dušične tvari

Hrčak ID:

108914

URI

https://hrcak.srce.hr/108914

Datum izdavanja:

2.9.1986.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.363 *