Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Mogućnost primjene integralne kontrole kvalitete mlijeka i mliječnih proizvoda u nas

Svetislav Mililn ; "Jugoinspekt", Novi Sad
Ivica Vujičić


Puni tekst: hrvatski pdf 732 Kb

str. 249-253

preuzimanja: 728

citiraj


Sažetak

U industrijskoj proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda sve veći značaj pridaje se kvaliteti i kontroli ovih proizvoda. Stoga su kvaliteta i kontrola mlijeka i mliječnih proizvoda stalan predmet istraživanja velikog broja naučnih radnika, koji u svojim radovima tretiraju razne aspekte ovoga problema kao što su: fizičko-kemijske osobine i biološka vrijednost, higijensko-zdravstvena ispravnost, organoleptička svojstva, usavršavanje tehnoloških postupaka izrade i poboljšanje kvalitete proizvoda, kontrola i zakonski propisi koji reguliraju pitanje kvalitete i druge uvjete u prometu mlijeka i mliječnih proizvoda i dr. Polazeći od tih činjenica cilj ovog rada je bio da se ukaže na neke karakteristike i mogućnosti primjene integralne kontrole kvalitete mlijeka i mliječnih proizvoda u nas.

Ključne riječi

mlijeko; mliječni proizvodi; kontrole kvalitete

Hrčak ID:

109586

URI

https://hrcak.srce.hr/109586

Datum izdavanja:

2.11.1976.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.570 *