Izvorni znanstveni članak
Neke osobine tehnologije i fizičko-kemijska stabilnost UHT sterilizirane pavlake
Ivica Vujičić
; Poljoprivredni fakultet, Trg Dositeja Obradovića 8, 21000 Novi Sad
Aly I. Hassan
Sažetak
Kratkotrajna visokotemperaturna ili UHT (Ultra-High Temperature) sterilizacija mliječnih proizvoda daje velike mogućnosti mljekarskoj industriji u proizvodnji širokog asortimana trajnih proizvoda. Među tim proizvodima značajno mjesto imaju pavlaka i slični proizvodi sa visokim sadržajem masti koji se još na ovaj način ne proizvode u nas. S obzirom na njihov kemijski sastav i fizičke osobine primjena UHT procesa ima izvjesne specifičnosti čiji predmet razmatranja je ovaj rad.
Ključne riječi
UHT sterilizirana pavlaka; tehnologija; fizičko-kemijska stabilnost
Hrčak ID:
109609
URI
Datum izdavanja:
2.4.1977.
Posjeta: 1.312 *