Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Neke osobine tehnologije i fizičko-kemijska stabilnost UHT sterilizirane pavlake

Ivica Vujičić ; Poljoprivredni fakultet, Trg Dositeja Obradovića 8, 21000 Novi Sad
Aly I. Hassan


Puni tekst: hrvatski pdf 810 Kb

str. 74-78

preuzimanja: 724

citiraj


Sažetak

Kratkotrajna visokotemperaturna ili UHT (Ultra-High Temperature) sterilizacija mliječnih proizvoda daje velike mogućnosti mljekarskoj industriji u proizvodnji širokog asortimana trajnih proizvoda. Među tim proizvodima značajno mjesto imaju pavlaka i slični proizvodi sa visokim sadržajem masti koji se još na ovaj način ne proizvode u nas. S obzirom na njihov kemijski sastav i fizičke osobine primjena UHT procesa ima izvjesne specifičnosti čiji predmet razmatranja je ovaj rad.

Ključne riječi

UHT sterilizirana pavlaka; tehnologija; fizičko-kemijska stabilnost

Hrčak ID:

109609

URI

https://hrcak.srce.hr/109609

Datum izdavanja:

2.4.1977.

Posjeta: 1.312 *