Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Iskorištavanje i upotreba sirutke

T.A. Nickerson ; University of California, Department of Food Science and Technology, Davis Ca. 95616, U.S.A.
Ivica Vujičić ; Poljoprivredni fakultet, Trg Dositeja Obradovića 8, 21000 Novi Sad


Puni tekst: hrvatski pdf 892 Kb

str. 146-151

preuzimanja: 1.932

citiraj


Sažetak

Za podmirenje potreba ljudske ishrane širom svijeta veoma je važno da se neprekidno traga za novim izvorima hrane. Međutim, u našem traganju za nečim novim mi smo često naklonjeni da previdimo punu vrijednost nekih naših već dobro poznatih izvora. Jedna od takvih izvora je i sirutka. U ovom radu željeli smo da ukažemo na neke mogućnosti i suvremena dostignuća u iskorištavanju i upotrebi sirutke.

Ključne riječi

sirutka; upotreba

Hrčak ID:

109665

URI

https://hrcak.srce.hr/109665

Datum izdavanja:

1.7.1977.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 2.836 *