Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Usporedba proizvodnje maslaca kontinuiranim i klasičnim postupkom

Ljubomir Ilić ; PK "Beograd", INI Agroekonomik Zavod za industrijsku tehnologiju


Puni tekst: hrvatski pdf 658 Kb

str. 194-197

preuzimanja: 732

citiraj


Sažetak

Pod maslacem se podrazumijeva proizvod dobiven iz mlijeka odvajanjem mliječne masti i njenom daljom obradom. Sastoji se najvećim dijelom iz masti (82-84 %), zatim vode (14-16 %), nešto bjelančevina (0,60 %) pepela (0,13 %) i ostalih organskih tvari (0,7 %) - uglavnom laktoze. Maslac se može dobiti direktnom obradom mlijeka, ili prethodnim izdvajanjem pavlake i njenom daljom obradom.

Ključne riječi

maslac; proizvodnja; postupak

Hrčak ID:

109678

URI

https://hrcak.srce.hr/109678

Datum izdavanja:

1.9.1977.

Posjeta: 1.154 *