Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Bjelančevine mlijeka kao kriterij ocjenjivanja vrijednosti kvalitete

Slavica Golc ; Biotehniška fakulteta, Institut za mlekarstvo, Groblje 3, 1230 Domžale, Slovenija


Puni tekst: hrvatski pdf 903 Kb

str. 253-259

preuzimanja: 384

citiraj


Sažetak

Različito ocjenjivanje vrijednosti kvalitete mlijeka dovelo nas je do razmišljanja o pravilnom ocjenjivanju vrijednosti njegovih sastojaka. Slažemo se s navodima autora (Dorđević, Stefanović, 1977) da uzimanje uzoraka na rampi mljekare nije dovoljno i da bi bilo potrebno vršiti kontrolu kvalitete mlijeka i kod samih proizvođača. Ipak smatramo, da bez poznavanja opće kvalitete mlijeka kojega primaju mljekare ne bi bilo svrsishodno utvrđivati kvalitetu kod pojedinih proizvođača.

Ključne riječi

mlijeko; bjelančevine; kvaliteta

Hrčak ID:

111701

URI

https://hrcak.srce.hr/111701

Datum izdavanja:

2.11.1978.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 919 *