Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Prilog poznavanju sastava i mikroflore paškog sira

Matej Markeš ; Prehrambeno-tehnološki institut, Zagreb
Mihajlo Rubeša
Vera Bašić
Blanka Koludrović
Ljubica Stojak
Ljerka Lešić


Puni tekst: hrvatski pdf 791 Kb

str. 26-30

preuzimanja: 476

citiraj


Sažetak

Da bi se zaustavila negativna privredna i demografska kretanja na području otoka Paga, Skupština općine pokreće - pored ostalih i akciju za povećanje, poboljšanje, tipizaciju i zaštitu proizvodnje paškog sira. Ova uvodna ispitivanja paškog sira, izvršena u PTI-u u Zagrebu, trebala su pružiti informaciju da li i u kojoj mjeri sadašnja proizvodnja paškog sira udovoljava zakonskim propisima te u kojoj mjeri po svojim organoleptičkim karakteristikama pripada tipu izvornog paškog sira. Dio rezultata provedenih ispitivanja prikazan je u ovom radu.

Ključne riječi

paški sir; sastav; mikroflora

Hrčak ID:

115294

URI

https://hrcak.srce.hr/115294

Datum izdavanja:

1.2.1979.

Posjeta: 1.091 *