Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Tehnološki proces proizvodnje mekog sira, kao sirovina za sir sa raznim dodacima

Nebojša Živić ; "Agrokombinat" Niš


Puni tekst: hrvatski pdf 455 Kb

str. 64-67

preuzimanja: 1.662

citiraj


Sažetak

Brzi razvoj industrijskih i drugih potrošačkih centara, koncentracija stanovništva i porast kupovne moći potrošača u mnogome su doprinijeli ubrzanom razvoju naše privrede, a posebno mljekarske industrije. Posljednjih godina došlo je do naglog uspona proizvodnje sirovog mlijeka, koju adekvatno nije pratila prerađivačka industrija s jedne strane, a sa druge strane ni potrošnja mlijeka.

Ključne riječi

meki sir; dodaci; tehnološki proces proizvodnje

Hrčak ID:

115309

URI

https://hrcak.srce.hr/115309

Datum izdavanja:

1.3.1979.

Posjeta: 2.408 *