Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Postignuti rezultati u korištenju slatke i kisele sirutke za proizvodnju fermentiranih napitaka

Jovan Đorđević ; Poljoprivredni fakultet, Nemanjina 6, 11080 Beograd, Srbija
Gordana Niketić
Anđelka Karić
Nevena Bubanja
D. Marković


Puni tekst: hrvatski pdf 633 Kb

str. 214-218

preuzimanja: 640

citiraj


Sažetak

Na osnovu pokusa autori predlažu tehnologiju napitaka od slatke i kisele surutke sa dvostrukom pasterizacijom i homogenizacijom te cijepljenjem, sa 2 % kulture L. heleveticus.

Ključne riječi

sirutka; fermentirani napici

Hrčak ID:

116019

URI

https://hrcak.srce.hr/116019

Datum izdavanja:

1.7.1982.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.443 *