Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Starteri u proizvodnji fermentiranih mliječnih proizvoda na bazi raznih sirovina

Ljerka Kršev ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 669 Kb

str. 268-275

preuzimanja: 456

citiraj


Sažetak

Fermentirani mliječni proizvod uvjetovan je sirovinom, sastavom mikroorganizama koji fermentiraju supstrat, te tehnološkim postupkom. Mikroorganizmi koje smo ispitivali u ovom radu su Lactabacillus acidophilus, L. bulgaricus i Streptococcus thermophilus, koji svi najčešće sudjeluju u proizvodnji mliječno-kiselih napitaka.

Ključne riječi

fermentirani mliječnih proizvodi; starteri

Hrčak ID:

116036

URI

https://hrcak.srce.hr/116036

Datum izdavanja:

1.9.1982.

Posjeta: 1.150 *