Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Sirutka i njeno korištenje u prehrambenoj i fermentacijskoj industriji

Zdravko Duvnjak ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
N. Kosaric ; Chemical and Biochemical Engineering, Faculty of Engineering Science, The University of Western Ontario, London, Ontario, Canada N6A 5B9


Puni tekst: hrvatski pdf 2.186 Kb

str. 45-60

preuzimanja: 2.892

citiraj


Sažetak

Kao i druge tako i mljekarska industrija ima otpadnih materijala koji trebaju biti obrađeni prije njihovog ispuštanja u prirodne vodotokove ili na zemljište. Obrada takvih materijala je dosta skupa i može znatno utjecati na cijenu proizvoda koje ta industrija izrađuje, a ako bi bili ispušteni neobrađeni zagadili bi okolinu.

Ključne riječi

sirutka; prehrambena i fermentacijska industrija; korištenje

Hrčak ID:

116210

URI

https://hrcak.srce.hr/116210

Datum izdavanja:

1.2.1983.

Posjeta: 3.554 *