Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Proizvodnja cheddar sira

Simo Parijez ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb


Puni tekst: srpski pdf 227 Kb

verzije

str. 81-84

preuzimanja: 371

citiraj

Puni tekst: hrvatski pdf 731 Kb

verzije

str. 81-84

preuzimanja: 1.431

citiraj


Sažetak

Nazivi sireva obično su postali od imena mjesta, gdje je njihova proizvodnja prvo započela. Tako je i cheddar sir dobio ime po engleskom mjestu Cheddar, ali se njegova proizvodnja s vremenom raširila i usavršavala i izvan toga mjesta, te je danas ova vrsta sira veoma cijenjena i tražena na svjetskom tržištu.

Ključne riječi

cheddar sir; proizvodnja

Hrčak ID:

126375

URI

https://hrcak.srce.hr/126375

Datum izdavanja:

2.4.1956.

Podaci na drugim jezicima: srpski

Posjeta: 2.692 *