Skoči na glavni sadržaj

Izlaganje sa skupa

Studirati s invaliditetom - model Medicinskog fakulteta Rijeka

Sandra Bošković orcid id orcid.org/0000-0003-0748-0281 ; Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Rijeka, Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 79 Kb

str. 59-65

preuzimanja: 629

citiraj


Sažetak

Brojne prepreke koje se pojavljuju tijekom studija studenata s invaliditetom, vezane uz njihov invaliditet, na koje studenti kontinuirano ukazuju, uzrok su još uvijek vrlo malom broju studenata s invaliditetom na našim učilištima.
Sveučilište u Rijeci pokrenulo je značajne mjere za uključivanje studenata s invaliditetom na svoja učilišta, od arhitektonskih prilagodbi do organizacije različitih mjera podrške studentima s invaliditetom, koje su pridonijele povećanju broja studenata s invaliditetom na svim sastavnicama Sveučilišta.
Medicinski fakultet Rijeka kao sastavnica Sveučilišta u Rijeci prepoznao je potrebu drugačijeg sagledavanja problematike osoba s invaliditetom te već dugi niz godina promiče stručni i znanstveni interes koji ima za cilj poboljšanje kvalitete življenja populacije osoba s invaliditetom.
Na osnovi dosadašnjeg iskustva i aktivnosti Medicinski fakultet Rijeka pokrenuo je projekt uključivanja studenata s invaliditetom na naše učilište, čiji je cilj organizacija modela podrške obrazovanju studenata s invaliditetom. Implementacijom modela osigurat će se preduvjeti
sustavne podrške studenata s invaliditetom na našem fakultetu. Prezentacijom rezultata projekta stvorit će se preduvjeti implementacije modela i na druga učilišta s ciljem uvažavanja
specifičnosti individualnih potreba svakog studenta s invaliditetom.

Ključne riječi

studenti s invaliditetom; model; Medicinski fakultet Rijeka; inkluzivni pristup

Hrčak ID:

129401

URI

https://hrcak.srce.hr/129401

Datum izdavanja:

2.6.2014.

Posjeta: 1.374 *