Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

RAD PUTEM AGENCIJA ZA PRIVREMENO ZAPOŠLJAVANJE U EUROP- SKOJ UNIJI – ISKUSTVA IMPLEMENTACIJE DIREKTIVE 104/2008/EC U MAĐARSKOJ

Zoltán Bankó ; Faculty of Law, University of Pécs


Puni tekst: engleski pdf 150 Kb

str. 41-55

preuzimanja: 669

citiraj


Sažetak

Rad putem agencije za privremeno zapošljavanje je vrsta netradicionalnog oblika zapošljavanja; njegova regulacija potiče dalekosežne probleme koji se tiču pravne politike, pravne dogmatike i zakonodavstva na razini kako Europske Unije tako i pojedinih država članica. Rad analizira razvoj propisa s vezi s radom putem agencija za privrmeeno zapošljavanje u Europskoj Uniji i Mađarskoj kako bi se mogla napraviti usporedba s regulacijom rada putem agencija za privremeno zapošljavanje ostalih država članica.
Direktiva 104/2008/EC Europske Unije propisuje osnovna pravila koja se odnose na rad putem agencija za privremeno zapošljavanje koja države članice moraju implementirati u svoje zakonodavstvo. U radu se analiziraju ove odredbe usporedbom postupne harmonizacije zakona i pitanja koja se tiču zakonodavstva koje se odnosi na rad putem agencija za privremeno zapošljavanje u Mađarskoj i Europskoj Uniji.

Ključne riječi

privremeni rad; Mađarski zakon o radu; diskriminacija; direktiva Europske Unije o privremenom radu

Hrčak ID:

130448

URI

https://hrcak.srce.hr/130448

Datum izdavanja:

30.8.2014.

Podaci na drugim jezicima: engleski njemački

Posjeta: 1.531 *