Skoči na glavni sadržaj

Kazalo

Sadržaj broja

Časopis Meso ; Zadružna Štampa d.d.


Puni tekst: hrvatski pdf 1.570 Kb

str. 4-4

preuzimanja: 237

citiraj


Sažetak

Aktualno
Stanje i trendovi u sektorima proizvodnje mesa peradi i konzumnih jaja u periodu od 2006. do 2015.
Nutricionizam: Šunka

Važno je znati: Organoleptički pokazatelji kvalitete mesa

Certificiranje proizvoda: Certfikacija Dalmatinskog pršuta ZOZP

Prehrambeni aditivi i začini: Bosiljak

Iz literature i prakse: Uloga kokošjih jaja u prehrani ljudi

Riba našeg mora: Gira oštrulja

Iz HPA: Jaja hrvatskih farmi

Iz HAH
EFSA: najnovija znanstvena otkrića o materijalima u dodiru s hranom
HAH: Istraživanje kvalitete hrane
EFSA i ECDC objavili Skupno izvješće Europske unije o trendovima i izvorima zoonoza, uzročnicima zoonoza i izbijanjima bolesti koje se prenose hranom za 2014. godinu

Događanja
Sinj – sajam pršuta
Salamijada

ORIGINALNI ZNANSTVENI RAD
Pleadin, J., L. Demšar, T. Polak, A. Vulić, T. Lešić, D. Kovačević
Sastav masnih kiselina tradicionalnih hrvatskih i slovenskih suhomesnatih proizvoda

ORIGINALNI ZNANSTVENI RAD
Krvavica, M., J. Rogošić, I. Vnučec, T. Jug, J. Đugum, N. Marušić Radovčić
Isparljivi spojevi arome creske janjetine

ORIGINALNI ZNANSTVENI RAD
Cvrtila Fleck, Ž., I. Žura Žaja, L. Kozačinski, N. Poljičak-Milas, A. Shek-Vugrovečki, M. Kardum,
D. Marenčić, H. Brzica, J. Šuran, N. Mačešić, B. Njari, M. Šimpraga, S. Milinković-Tur
Utjecaj spola i gonadektomije na kakvoću svinjskoga mesa

ORIGINALNI ZNANSTVENI RAD
Dedić,S., S. Čorbo, H. Makić, H. Jukić
Sadržaj toksičnih metala makro i mikroelemenata u mesu brojlera ovisno od izvora masti obroka

ORIGINALNI ZNANSTVENI RAD
Faletar, I., M. Cerjak, D. Kovačić
Obilježje potrošnje i zadovoljstvo ponudom svježih morskih plodova

Ključne riječi

Sadržaj broja

Hrčak ID:

153842

URI

https://hrcak.srce.hr/153842

Datum izdavanja:

7.3.2016.

Posjeta: 629 *