Skoči na glavni sadržaj

Prethodno priopćenje

HIDROTERMIČKI OBRAĐENI BILJNI OSTACI U HRANIDBI PREŽIVAČA

Antun Novoselović ; Poljoprivredni institut Osijek, Osijek, Republika Hrvatska
Marica Galonja ; Poljoprivredni institut Osijek, Osijek, Republika Hrvatska
Zorica Jurković ; Poljoprivredni institut Osijek, Osijek, Republika Hrvatska
Ivanka Jelenić ; "Đuro Đaković", Slavonski Brod, Republika Hrvatska
Marija Gasler ; "Đuro Đaković", Slavonski Brod, Republika Hrvatska
Ivan Kach ; "Đuro Đaković", Slavonski Brod, Republika Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 532 Kb

str. 77-80

preuzimanja: 203

citiraj


Sažetak

Kemijskim analizama utvrđena je koncentracija sirovih proteina, masti, vlakana i pepela u hidrotermički obrađenoj pšeničnoj slami i kurkuruzovini. Metaboličkim ispitivanjem utvđeni su koeficijenti probavljivosti i opća hranidbena vrijednost ovnova. Rezultati istraživanja pokazuju da se hidrotermičkom obradom hranidbena vrijednost slame povećava za 186%, a kukuruzovine za 28%.

Ključne riječi

Hrčak ID:

162541

URI

https://hrcak.srce.hr/162541

Datum izdavanja:

19.3.1993.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 906 *