Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Skladištenje krumpira

Nino Rotim ; Federalni agromediteranski zavod Mostar


Puni tekst: hrvatski pdf 152 Kb

str. 36-39

preuzimanja: 454

citiraj

Puni tekst: engleski pdf 152 Kb

str. 39-39

preuzimanja: 2.292

citiraj


Sažetak

Čuvanje krumpira tijekom zimskog razdoblja predstavlja složen proces jer su gomolji po svom kemijskom sastavu vrlo nepogodni za čuvanje. Gomolji krumpira sadržavaju mnogo vode zbog čega se lako oštećuju, a podložni su i klijanju, što redovito stvara gubitke kod skladištenja. Krumpir je tijekom zime moguće čuvati u improviziranim skladištima, podrumima i trapovima premda su za tu namjenu najprikladnija suvremeno opremljena skladišta s aktivnom ventilacijom, u kojima se krumpir uspješno može čuvati do 10 mjeseci.

Ključne riječi

čuvanje krumpira; gubitci; suvremeno opremljena skladišta

Hrčak ID:

163326

URI

https://hrcak.srce.hr/163326

Datum izdavanja:

14.12.2010.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 3.230 *