Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

BRZINA SUŠENJA PERFORIRANOG I NEPERFORIRANOG ZRNA KUKURUZA NAKON „COOKING“ POSTUPKA

Tajana Krička ; Agronomski fakultet, Zagreb, Republika Hrvatska
Stjepan Plijestić ; Agronomski fakultet, Zagreb, Republika Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 2.122 Kb

str. 281-289

preuzimanja: 201

citiraj


Sažetak

U ovom radu dat je matematički model sušenja zrna kukuruza hibrida BC492, FAO grupe 490, po podvrsti zuban. Obavljena je analiza rezultata zrna koje je sušeno bez ikakvog prethodnog tehnološkog postupka, te zrna koje je prethodno kuhano, pa zatim sušeno i zrna kukuruza koje je prije sušenja perforirano i kuhano, te nakon toga sušeno.

Ključne riječi

Hrčak ID:

164938

URI

https://hrcak.srce.hr/164938

Datum izdavanja:

23.12.1994.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 598 *