Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

HRVATSKI OTOCI I OTOČNI PROIZVODI

Ana Vlahov orcid id orcid.org/0000-0001-5636-5832 ; Veleučilište u Šibeniku, Šibenik, Hrvatska
Nikolina Gaćina orcid id orcid.org/0000-0001-5636-5832 ; Veleučilište u Šibeniku, Šibenik, Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 76 Kb

str. 95-102

preuzimanja: 933

citiraj


Sažetak

U ovom se radu govori o važnosti zaštite otočnog kulturnog naslijeđa kroz projekt Hrvatski otočni proizvod s primjerom na otoku Prviću. Jedan od načina kako sačuvati bogato kulturno i povijesno naslijeđe je kroz projekt Hrvatski otočni proizvod, osnovan 2007. godine. Kroz ovaj Projekt, sva baština i rad otočana kao i otočnih gospodarstava će biti očuvani, a ljudima koji žive na otoku kao i onima koji su jednom otišli u potrazi za boljim životom se omogućuje povratak i prilika za život na otoku.. Ovaj rad je sačinjen od nekoliko cjelina iz završnog rada sa specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžment, Ane Vlahov pod nazivom Hrvatski otoci i otočni proizvodi.

Ključne riječi

otoci; Hrvatski otočni proizvod; baština; otok Prvić; gastronomija

Hrčak ID:

169286

URI

https://hrcak.srce.hr/169286

Datum izdavanja:

25.11.2016.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 2.407 *