Pregledni rad
HRVATSKI OTOCI I OTOČNI PROIZVODI
Ana Vlahov
orcid.org/0000-0001-5636-5832
; Veleučilište u Šibeniku, Šibenik, Hrvatska
Nikolina Gaćina
orcid.org/0000-0001-5636-5832
; Veleučilište u Šibeniku, Šibenik, Hrvatska
Sažetak
U ovom se radu govori o važnosti zaštite otočnog kulturnog naslijeđa kroz projekt Hrvatski otočni proizvod s primjerom na otoku Prviću. Jedan od načina kako sačuvati bogato kulturno i povijesno naslijeđe je kroz projekt Hrvatski otočni proizvod, osnovan 2007. godine. Kroz ovaj Projekt, sva baština i rad otočana kao i otočnih gospodarstava će biti očuvani, a ljudima koji žive na otoku kao i onima koji su jednom otišli u potrazi za boljim životom se omogućuje povratak i prilika za život na otoku.. Ovaj rad je sačinjen od nekoliko cjelina iz završnog rada sa specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžment, Ane Vlahov pod nazivom Hrvatski otoci i otočni proizvodi.
Ključne riječi
otoci; Hrvatski otočni proizvod; baština; otok Prvić; gastronomija
Hrčak ID:
169286
URI
Datum izdavanja:
25.11.2016.
Posjeta: 2.407 *