Skoči na glavni sadržaj

Prethodno priopćenje

https://doi.org/10.20867/thm.11.1.21

UPRAVLJANJE POSLOVNIM REZULTATOM PROGRAMSKI UPRAVLJIVIM WEB ČVOROM, TEMELJENOM NA ANALIZI LOG DATOTEKE (IMPLEMENTACIJA DDWS MODELA PUTEM WLE PROGRAMSKOG RJEŠENJA)

Mislav Šimunić ; Faculty of tourism and hospitality management, University of Rijeka, Opatija, Croatia


Puni tekst: hrvatski pdf 2.516 Kb

str. 325-334

preuzimanja: 299

citiraj


Sažetak

Analiza log datoteke omogućuje jedinstveno i stalno prikupljanja podataka o ponašanju posjetitelja određenih web stranica. Naime, za svaku je tvrtku, odnosno poslovni sustav od
izuzetne važnosti prikupiti što više korisnih informacija i detalja o interesu korisnicika svojih proizvoda i usluga. Činjenica je da se trendovi u svijetu sve dinamičnije mijenjaju i da ih je sve teže pratiti. U skladu sa time, jednom kreirane web stranice ne predstavljaju završen zadatak. Njihovo dotjerivanje, reorganiziranje mora biti stalan proces i to po mogućnostima u skladu sa dinamikom promjena na tržištu potražnje. Kroz daljnji tijek ovoga rada implementacijom će se predstaviti model permanentnog sustavnog praćenja, analiziranja i reorganiziranja web čvora, upravljivog prema ponašanju, odnosno aktivnostima korisnika u sklopu istoga. Za tu je svrhu pribavljen «postojeći, živi» sustav koji je za potrebe testiranja instaliran na lokalno računalo (IIS Server, Web baza, Web čvor HTZ-a). Funkcionalnošću WLE programskog riješenja obrazložit će se predstavljeni koncept stalne dinamike web čvora kao MMIM-a koji prema konceptu stalne dinamike može znatno utjecati na poboljšanje poslovnog rezultata.

Ključne riječi

web čvor; analiza; implementacija; permanentna dinamika; poslovni rezultat; HTZ

Hrčak ID:

181373

URI

https://hrcak.srce.hr/181373

Datum izdavanja:

30.6.2005.

Posjeta: 662 *