Pregledni rad
https://doi.org/10.20867/thm.10.2.9
UNAPREĐIVANJE PONUDE HRANE ZA VEGETARIJANCE
Borislav Šimundić
; Faculty of tourism and hospitality management, University of Rijeka, Opatija, Croatia
Greta Krešić
orcid.org/0000-0002-3432-2687
; Faculty of tourism and hospitality management, University of Rijeka, Opatija, Croatia
Sažetak
Vegetarijanska prehrana karakterizirana sa obiljem žitarica, mahunarki, lisnatog povrća i voća koja osigurava izvor kompleksnh ugljikohidrata i prehrambenih vlakana, vitamina i vrlo ograničenu količinu masnoća opisuje upravo tip prehrane odraslih osoba koji je preporučen za prevenciju kroničnih nezaraznih bolesti današnjice koje se dovode u vezu sa prehranom (Position of the American Dietetic Association, 1993). U svijetu a i kod nas
zamjetan je trend prihvaćanja nekog oblika prehrane restriktivnog na mesu, što posljedično otvara nove mogućnosti i potrebe oblikovanja kvalitetne ponude koja bi zadovoljila i najzahtjevnijeg gosta.
Ključne riječi
Hrčak ID:
181785
URI
Datum izdavanja:
30.7.2004.
Posjeta: 1.050 *