Skoči na glavni sadržaj

Prethodno priopćenje

https://doi.org/10.20867/thm.4.1.8

Prikupljanje statističkih podataka međunarodnog turističkog prometa na otvorenom prostoru: metodologija i primjena - slučaj Regije Veneto

Mara Manente ; International Center of Studies on the Tourist Economy, University of Venice, Oriago di Mira, Italy
Valeria Minghetti ; International Center of Studies on the Tourist Economy, University of Venice, Oriago di Mira, Italy


Puni tekst: engleski pdf 3.697 Kb

str. 93-106

preuzimanja: 601

citiraj


Sažetak

Danas je opće poznata potreba za prikupljanjem informacija o potrošnji stranih turista, što je ključno za ocjenjivanje makroekonomskog utjecaja turizma na GDP, zaposlenost i bilancu plaćanja u jednom području (otvorenom ili zatvorenom).
Prikaz istraživanja o potrošnji stranih turista u Regiji Veneto, koje je u radu prezentirano, predstavlja prvi korak prema razvoju informacijskog sustava same regije, koji ne samo daje koristan istraživačima i znanstvenicima nego i svim javnim i privatnim poduzetnicima turističkog menadžmenta, marketinga i planiranja.
U radu su opisani ciljevi, metodologija i organizacija tog istraživanja, koje je dalo odgovarajući analitički okvir za sustavno prikupljanje podataka o karakteristikama i potrošnji stranih turista.

Ključne riječi

turizam unutar granica; otvoreni prostor; turistička potrošnja; istraživanje posjetitelja; regionalni turistički informacijski sustav

Hrčak ID:

182084

URI

https://hrcak.srce.hr/182084

Datum izdavanja:

30.7.1998.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.067 *