Skoči na glavni sadržaj

In memoriam, Nekrolog, Obituarij

Dr. Jozo Mihaljević 
[15. 5. 1961. – 30. 1. 2021.]

Sanja Bukvić


Puni tekst: hrvatski pdf 136 Kb

str. 141-141

preuzimanja: 99

citiraj

Preuzmi JATS datoteku


Sažetak

Ključne riječi

Hrčak ID:

256844

URI

https://hrcak.srce.hr/256844

Posjeta: 354 *Novogradiščane i žitelje širega novogradiškog kraja 30. siječnja 2021. godine zatekla je vijest da je iznenada preminuo ugledni novogradiški liječnik dr. Jozo Mihaljević. Vrstan stručnjak, rado viđen liječnik i kolega, strpljiv, pun empatije za ljude oko sebe. Liječnik koji je velik dio sebe davao i onda kada je bilo najteže, u vrijeme Domovinskog rata.

Dr. Jozo Mihaljević rođen je 15. svibnja 1961. godine u Kupresu u Bosni i Hercegovini. Oženjen, supruga Marija, profesorica povijesti i arheologije. Kći Vlatka, pravnica.

Gimnaziju je završio u Kupresu. Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1986. godine, a specijalizaciju iz interne medicine završio je 1997. godine.

Pripravnički staž je odradio u Medicinskom centru Nova Gradiška, trajno zaposlen u Općoj bolnici Nova Gradiška, Službi za internu djelatnost. Uži interes bio mu je gastroenterologija. Za svoj rad primio je brojna priznanja i nagrade, između ostalog i Zahvalnicu Hrvatskoga liječničkog zbora za doprinos u Domovinskom ratu od 1991. do 1992. godine.

No, zasigurno, najveća nagrada bio mu je svaki riješen „slučaj”, pomoć pacijentu, osmijeh i hvala onoga kome je pomogao. Takvih je ljudi i pacijenata bilo napretek tijekom njegove radne karijere.

Omiljen među kolegama, slovio je kao liječnik koji je uvijek htio pomoći, nasmijan, blag, pun empatije. Volio je svoj grad, ljude u njemu, obitelj…

U slobodno vrijeme rado se bavio nogometom, a bio je i aktivan član vjerske zajednice.

Prerana smrt dr. Joze Mihaljevića veliki je gubitak za novogradišku bolnicu, pacijente, grad i zajednicu u cjelini.

Zbog svega što je učinio, i ovim putem želimo mu iskazati jedno veliko hvala.

Počivao u miru, dobri čovječe!


This display is generated from NISO JATS XML with jats-html.xsl. The XSLT engine is libxslt.