Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Djelovanje dodataka arome u kunića

Maya Ignatova
Asen Ivanov
Mirko Saftić
Dimitar Chotinsky
Ilia Stoilov


Puni tekst: engleski pdf 54 Kb

str. 239-243

preuzimanja: 866

citiraj


Sažetak

Pokus 45d obavljen je radi proučavanja djelovanja doda¬tka arome u obroke na rast, djelotvornost hrane i značajke tov¬ljenja novozelandskih bijelih kunića. Bile su dvije skupine: jedna bez dodatka i jedna s dodatkom 0,03% arome TIMIKO. Određeni su prirast težine, unos i iskorištenost hrane te značajke polovica.
Kunići hranjeni obrocima s aromom rasli su brže (P < 0.001) nego kunići u kontrolnoj skupini (37,3 odnosno 34,0 g). Dodavanje TIMIKO-a povećalo je prosječan dnevni unos hrane za 7,5% (144 prema 134 g) i poboljšalo omjer konverzije hrane za 4.0%. Nisu primije¬ćene razlike u postotku randmana.

Ključne riječi

tov kunića; hranidba; dodavanje arome; rezultati

Hrčak ID:

2191

URI

https://hrcak.srce.hr/2191

Datum izdavanja:

5.11.2005.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.877 *