Skip to the main content

Review article

Zavod za namještaj i drvo u graditeljstvu i Laboratorij za ispitivanje namještaja i opreme dječjih igrališta (LIN)

Vlatka Jirouš-Rajković ; Sveučilište u Zagrebu, Fakultet šumarstva i drvne tehnologije; Akademija tehničkih znanosti Hrvatske


Full text: croatian pdf 349 Kb

page 16-23

downloads: 130

cite


Abstract

U radu je opisan razvoj današnjeg Zavoda za namještaj i drvo u graditeljstvu i razvoj Laboratorija za ispitivanje namještaja i opreme dječjih igrališta (LIN) koji je jedan od dva akreditirana laboratorija koji djeluju u okviru Zavoda. Prof. dr. sc. Ljuljka, emeritus Odjela bioprocesnog inženjerstva HATZ-a osnivač je današnjeg Zavoda za namještaj i drvo u graditeljstvo koji je nekoliko puta tijekom razvoja mijenjao ime prilagođavajući ga ili statutarnim propisima ili djelatnostima rada Zavoda. Prof. Ljuljka je također jedan od idejnih začetnika, suosnivač i voditelj razvoja Laboratorija za ispitivanje kvalitete namještaja pri Institutu za drvo Zagreb, koji se prestankom rada Instituta 1991. godine preselio na Šumarski fakultet u Zagrebu u tadašnju Katedru za finalnu obradu drva. U radu je opisana današnja znanstvena i stručna djelatnost Zavoda te današnje aktivnosti Laboratorija za ispitivanje namještaja i opreme dječjih igrališta (LIN).

Keywords

Zavod za namještaj i drvo u graditeljstvu, Laboratorij za ispitivanje namještaja i opreme dječjih igrališta, prof. dr.sc. Boris Ljuljka, professor emeritus.

Hrčak ID:

279204

URI

https://hrcak.srce.hr/279204

Publication date:

1.6.2022.

Visits: 294 *