Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

https://doi.org/10.31727/gzb.44.6.12

Fizikalno-kemijska analiza vina sorte Rajnski rizling proizvedenog u vinogorju Plešivica-Okić

Vlatka Petravić-Tominac ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Ivana Šolčić ; Pliva Hrvatska, Zagreb, Hrvatska
Damir Oros ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Vesna Zechner-Krpan ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska
Mara Banović ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 168 Kb

str. 114-123

preuzimanja: 150

citiraj

Preuzmi JATS datoteku


Sažetak

Analizirani uzorci vina sorte Rajnski rizling iz vinogorja Plešivica-Okić proizvedeni su tijekom tri uzastopne godine (2009., 2010. i 2011.) na jednom obiteljskom gospodarstvu. Koncentracije alkohola, ukupnih i hlapljivih kiselina, ukupnog SO2 , glicerola i reducirajučih šećera u analiziranim vinima u skladu su sa zakonskim propisima. Uočen je izražen utjecaj klimatskih uvjeta na kemijski sastav analiziranih vina.

Ključne riječi

Rajnski rizling; kemijski sastav; klimatski uvjeti; vinogorje Plešivica-Okić

Hrčak ID:

267642

URI

https://hrcak.srce.hr/267642

Datum izdavanja:

15.12.2021.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 604 *





This display is generated from NISO JATS XML with jats-html.xsl. The XSLT engine is libxslt.