Skoči na glavni sadržaj

Bibliografija

Bibliografija časopisa «Hrvatska revija za rehabilitacijska istraživanja» 1996.-2006.

Ivanka Šarić


Puni tekst: hrvatski pdf 850 Kb

str. 105-150

preuzimanja: 1.318

citiraj


Sažetak

Časopis «Hrvatska revija za rehabilitacijska istraživanja « je pravni sljedbenik časopisa «Defektologija», koji je izlazio od 1965. do 1995. Novi naziv časopisa bolje se uklapa u suvremene trendove socijalne integracije i inkluzije osoba s poremećajima i teškoćama u razvoju. U časopisu se objavljuju znanstveni, stručni i pregledni radovi, sažeci doktorskih i magistarskih radova, prikazi knjiga, prijevodi bibliografije, informacije o znanstvenim i stručnim skupovima i drugo. Radi približavanja časopisa međunarodnoj znanstvenoj zajednici, sažeci čalanka su na engleskom jeziku, s tim da će uskoro biti i članci na engleskom jeziku. Radovi objavljeni u časopisu se referiraju u CSA Sociological Abstracts , CSA Linguistics & Language Behavior Abstracts , EMBASE / Excerpta ,HRČAK, PsychINFO, SCOPUS. Urednica časopisa je Daniela Bratković.
Ukazala se potreba za sistematizacijom i klasifikacijom objavljenih radova , radi potrebe studenata , kako našeg tako i drugih srodnih fakulteta, prilikom izrade seminarskih i diplomskih radova. Rezultat je ova bibliografija koja obuhvaća sve priloge objavljene u časopisu od 1996. – 2006.
Sastoji se od tri kazala: abecednog, stvarnog i predmetnog. U abecednom kazalu se nalaze svi autori poredani abecednim redom, te podaci relevantni za određeni prilog: prezime i ime autora, naslov priloga, godište, broj sveščića, godina i broj stranica.Redni broj priloga u abecednom kazalu služi kao šifra u stvarnom i predmetnom kazalu. Koautori su navedeni abcednim redom, bez numeracija ali s uputnicom na prvog autora.
U stvarnom kazalu radovi su klasificirani prema standardnim vrstama oštećenja kojima se bavi edukacijsko-rehabilitacijska znanost. Predmetno kazalo sadrži predmetne odrednice ili ključne riječi svakog pojedinog priloga.

Ključne riječi

Hrčak ID:

26373

URI

https://hrcak.srce.hr/26373

Datum izdavanja:

7.7.2007.

Posjeta: 2.539 *