Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Unapređenje kvalitete prehrane u osnovnim školama na području Istarske županije (gradovi Pula, Umag i Labin)

Olga Dabović Rac ; Zavod za javno zdravstvo Istarske županije
Sunčica Matanić - Stojanović ; Zavod za javno zdravstvo Istarske županije
Jasna Trdoslavić Rusac ; Zavod za javno zdravstvo Istarske županije
Aleksandar Stojanović ; Zavod za javno zdravstvo Istarske županije


Puni tekst: hrvatski PDF 120 Kb

str. 26-27

preuzimanja: 36

citiraj


Sažetak

Zavod za javno zdravstvo Istarske županije više od 15 godina sustavno nadzire i unapređuje kvalitetu prehrane u predškolskim ustanovama. Na području grada Pule, u školskoj 2012./2013. godini, školske marende konzumiralo je prosječno 48,16% učenika sa varirajućim rasponom u pojedinim školama. Sve škole pripremaju marendu, a ručak njih sedam. Tijekom 2010., 2011. i 2012. godine HACCP sustav uveden je u deset škola te su na taj način ostvareni kvalitetni preduvjeti za pripremu „zdravih“ školskih marendi i ručkova. Na osnovi analize školskih jelovnika opća ocjena prehrane u osnovnim školama nije u potpunosti zadovoljavajuća

Ključne riječi

Hrčak ID:

298361

URI

https://hrcak.srce.hr/298361

Datum izdavanja:

7.1.2015.

Posjeta: 93 *