Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Projekt Info telefon KUZ-a

Mensura Dražić ; Zagrebačko dijabetičko društvo
Snježana Ivčić ; Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti


Puni tekst: hrvatski pdf 60 Kb

verzije

preuzimanja: 35

citiraj


Sažetak

U sklopu projekta Info telefon KUZ-a, koji je financiran od Gradskog ureda za zdravstvo i branitelje Grada Zagreba, pokrenuta je telefonska linija na kojoj građani mogu postaviti pitanja iz područja ostvarivanjaprava na primarnu zdravstvenu i socijalnu zaštitu, posebice invaliditeta, prava pacijenata te prevencije prekomjerne težine.

Veliki dio građana zbog zdravstvenih i/ili socijalnih problema nije dovoljno informiran na koji način može dobiti zdravstvene usluge, potrebnu dokumentaciju vezanu uz ostvarenje zdravstvene zaštite i koje su mogućnosti dostupne za određenu vrstu medicinske intervencije. Ovakav vid davanja informacija mnogim građanima, a posebice onima starije dobi i/ili koji su slabije pokretni, je lakši put do ostvarenja prava na zdravstvenu zaštitu.
Upućivanje na ostvarenje prava kojima će zaštiti svoje zdravlje, dobiti upute kako riješiti zdravstvene probleme, imati mogućnost utjecati na rad službi koje se profesionalno brinu o njihovom zdravlju, pri čemu pravo na potpunu informaciju i mogućnost izbora postupka liječenja spadaju u prava pacijenata zajamčena Zakonom o pravima pacijenata.

Ključne riječi

Hrčak ID:

310382

URI

https://hrcak.srce.hr/310382

Datum izdavanja:

7.1.2010.

Posjeta: 90 *