Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Obiteljski centar Ličko-senjske županije

Suzana Svetić


Puni tekst: hrvatski pdf 145 Kb

verzije

preuzimanja: 45

citiraj


Sažetak

Obiteljski centar Ličko-senjske županije uskoro će obilježiti treću godinu svog rada. Osnovni cilj kojim se vodilo Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti kada je pokrenulo osnivanje obiteljskih centara po županijama RH bio je promicanje obiteljskih vrijednosti i pružanje podrške i pomoći obitelji u suvremenim izazovima. Samim time značajna uloga namijenjena je obiteljskim centrima kao multifunkcionalnim ustanovama koje ostvaruju različite programe za djecu, roditelje, te druge članove obitelji.
Obiteljski centar je mjesto u kojem svaka osoba može pronaći nešto za sebe, koji prepoznaje i prati potrebe svih skupina stanovništva i prvenstveno je usmjeren na one programske aktivnosti koje potiču i osnažuju, razvijaju i podržavaju kvalitetu međuljudskih odnosa, odnosno pridonose kvaliteti života općenito.
Stručnjaci koji rade u Obiteljskom centru Ličko-senjske županije i koji pružaju usluge savjetovanja, te provode čitav niz preventivnih aktivnosti kroz programske sadržaje koji su besplatni, su psiholog, pravnik i socijalna pedagoginja.

Ključne riječi

obiteljski centar; savjetovanje; preventivni programi; stručnjaci

Hrčak ID:

310805

URI

https://hrcak.srce.hr/310805

Datum izdavanja:

7.1.2011.

Posjeta: 127 *