Skoči na glavni sadržaj

Bibliografija

Prometno pravo : [tematska bibliografija]

Aleksandra Čar orcid id orcid.org/0000-0003-4789-1886 ; Knjižnica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Zagreb, Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 557 Kb

str. 313-358

preuzimanja: 70

citiraj

Puni tekst: engleski pdf 557 Kb

str. 313-358

preuzimanja: 42

citiraj


Sažetak

Bibliografija u području prometnog prava obuhvaća reference odabranih članaka i radova objavljenih u domaćim i inozemnim znanstvenim i stručnim časopisima, te knjiga i poglavlja u knjigama u izdanju hrvatskih i inozemnih (uglavnom europskih) izdavača. Bibliografija nije sveobuhvatna, a uključuje odabrane radove i publikacije objavljene od 2010. do 2023. godine na hrvatskom i engleskom, te u manjoj mjeri na francuskom i njemačkom jeziku.
Cilj je ove bibliografije dati pregled domaće i inozemne građe koja se odnosi na transportno pravo, kao i na pojedine njegove grane i područja (cestovni i željeznički promet; osiguranje transportnih rizika; tržišno natjecanje u području transporta; multimodalni prijevoz; te turizam i prava putnika) te time olakšati stručni i znanstveni rad istraživača u području transportnog prava. S obzirom na važnost pomorskog prava kao grane prometnog prava kojom se bavi Jadranski zavod, za idući broj časopisa Pomorsko poredbeno pravo (izdanje 2024.) u pripremi je zasebna opsežna bibliografija posvećena isključivo toj grani prometnog prava. Unutar tematskih područja reference su razvrstane abecednim redom prema imenu autora, a pri navođenju korištena su pravila za citiranje pravnih izvora OSCOLA (Oxford University Standard for the Citation of Legal Authorities).

Ključne riječi

tematska bibliografija

Hrčak ID:

312442

URI

https://hrcak.srce.hr/312442

Datum izdavanja:

27.12.2023.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 267 *