Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

https://doi.org/10.33128/k.66.2.5

Hranidba svinja u ekološkoj proizvodnji

Đuro Senčić ; Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, Osijek, Hrvatska
Danijela Samac orcid id orcid.org/0000-0001-9277-3710 ; Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, Osijek, Hrvatska *

* Dopisni autor.


Puni tekst: hrvatski pdf 163 Kb

str. 107-119

preuzimanja: 0

citiraj


Sažetak

Hranidba svinja u ekološkoj proizvodnji treba biti prema načelima koji su zakonski regulirana. Smiju se koristiti samo zakonski dopuštena krmiva, a ne smiju se koristiti antibiotici, kokcidiostatici, različiti biostimulatori i hrana koja je genetski modificirana (GMO). U ekološkoj proizvodnji svinja treba što više koristiti pašu i različita voluminozna krmiva koja imaju višestruko pozitivno djelovanje: poboljšavaju zdravlje svinja, njihovu istraživačku aktivnost i dobrobit, smanjuju proizvodne troškove i poboljšavaju nutritivna i senzorna svojstva mesa.

Ključne riječi

hranidba; svinje; ekološka proizvodnja svinja

Hrčak ID:

323240

URI

https://hrcak.srce.hr/323240

Datum izdavanja:

29.11.2024.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 0 *