Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Reinfekcija pasteriziranog mlijeka

Dimitrije Sabadoš ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 340 Kb

str. 14-17

preuzimanja: 477

citiraj


Sažetak

Jedna od obaveza koja je povjerena konzumnim mljekarama je briga o čuvanju zdravlja i dobroj ishrani mnoštva djece, mnogo obitelji, radionica, tvornica, dapače čitavih gradova. Odgovornost mljekara je, dakle, velika. U mnogim zemljama, o čijem mljekarstvu se može s punim pravom govoriti da je napredno i suvremeno, zakonski propisi o zdravstvenoj zaštiti naroda dopuštaju da se u promet smije stavljati samo pasterizirano mlijeko ili takovo sirovo mlijeko koje je proizvedeno pod specijalnim uvjetima, koji konzumentima garantiraju zdravstvenu sigurnost dotičnog mlijeka.

Ključne riječi

pasterizirano mlijeko; čuvanje mlijeka

Hrčak ID:

50442

URI

https://hrcak.srce.hr/50442

Datum izdavanja:

2.12.1952.

Posjeta: 943 *