Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Proizvodnja brinze

Nikola Fatajev ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 823 Kb

str. 57-61

preuzimanja: 960

citiraj


Sažetak

Kod nas je pod nazivom "liptauer" poznat garnirani sir, tj. sitan ili u kriškama bijeli sir kojem se dodaju razni dodaci. Njegov okus je različit prema upotrebljenoj osnovnoj masi i dodacima, a često i prazan u pogledu okusa samog sira, kada se izrađuje iz svježe gruševine ili sitnog posnog sira s dodatkom rnaslaca. Kako nije prirodno provrio, a dodani su mu neki začini, naročito luk, njegova je trajnost vrlo ograničena.

Ključne riječi

brinza; sir; garnirani sir

Hrčak ID:

50581

URI

https://hrcak.srce.hr/50581

Datum izdavanja:

4.3.1953.

Posjeta: 1.745 *