Stručni rad
Određivanje vrijednosti mliječne masti u odnosu na bezmasnu suhu tvar u mlijeku
Dragutin Ključarić
; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb
Marija Crnobori
Sažetak
Veoma velika razlika veleprodajnih cijena mliječnih proizvoda na našem tržištu i planske (kalkulativne) cijene društvenih planova privrednih poduzeća nameću potrebu da razmotrimo stvarnu vrijednost mlijeka i njegovih sastavina, i to napose vrijednost mliječne masti u odnosu na bezmasnu suhu tvar. Danas nije rijedak slučaj da mljekarska poduzeća prodaju svoj proizvod po cijeni potražnje, a to je i razumljivo, no pritom treba svakako voditi računa o rentabilitetu samog poduzeća.
Ključne riječi
suha tvar; bezmasna suha tvar u mlijeku
Hrčak ID:
65119
URI
Datum izdavanja:
5.6.1958.
Posjeta: 1.659 *