Skoči na glavni sadržaj
Oznaka časopisa u Hrčku

Croatian Economic Survey

logo Croatian Economic Survey

Časopis Croatian Economic Survey objavljuje znanstvene radove iz svih područja ekonomije i ostalih polja društvenih znanosti. Objavljivanjem visokokvalitetnih istraživačkih radova časopis želi biti forum za međunarodnu akademsku i stručnu javnost. Uredništvo posebno potiče komparativne studije koje se fokusiraju na socio-ekonomske prilike u postsocijalističkim zemljama srednje, istočne i jugoistočne Europe. Prednost se daje empirijskim radovima koji sadrže preporuke nositeljima ekonomske politike i temelje se na iskustvima navedenih zemalja. Prispjeli se znanstveni radovi šalju na dvije anonimne recenzije. Radovi se objavljuju isključivo na engleskom jeziku. Objavljeni se članci referiraju u elektroničkim indeksima AEA (American Economic Association) koji su uključeni u JEL na CD-u, e-JEL i EconLit, kao i u bazama ABI/INFORM, DOAJ, EBSCO, International Bibliography of the Social Sciences (IBSS), RePEc, SCOPUS, Emerging Sources Citation Index (ESCI WoS) i Hrčak – Portal znanstvenih časopisa Republike Hrvatske.

  • Recenzija: vanjske recenzije, podjednako tuzemna i inozemna, samo znanstveni i stručni radovi, dvostruko slijepa, dvostruka
  • Prva godina izlaženja: 1994.
  • Učestalost izlaženja: 2
  • Područja pokrivanja: Ekonomija, Društvene znanosti
  • Uključen u Hrčak: 20.12.2006.
  • Prava korištenja: Croatian Economic Survey podržava otvoreni pristup što znači da je cijeli sadržaj slobodno dostupan bez naplaćivanja korisnicima ili njihovim institucijama. Korisnicima je dopušteno čitanje, učitavanje, fotokopiranje, distribuiranje, ispis, pretraživanje te dijeljenje poveznica punog teksta članaka ili njihovo korištenje na neki drugi zakonit način bez izričitog traženja dopuštenja autora ili izdavača. Autori zadržavaju autorska prava za članke objavljene u časopisu, no svojim pristankom na objavljivanje daju časopisu pravo prvog objavljivanja u tiskanom te elektroničkom formatu. Radovi objavljeni u časopisu licencirani su pod Creative Commons licencom BY-NC-ND što znači da se sadržaj može distribuirati uz navođenje autora u nekomercijalne svrhe bez izmjena. Creative Commons licenca primjenjuje se od broja Vol. 19, No. 1 (lipanj 2017.).